13 Ağustos 2012

Futbolun Seyircisinin Irzına Geçmek..

Evet bu başlığı uygun gördüm dün akşam ki karşılaşma için. Adı süper kupa ama maçta yapılanlar , sokakta olanalar , polise yapılanlar derken uzun uzadıya o kadar kötü bir karşılaşma oldu ki sadece zemin üzerinde ter akıtanlar bizlere bir şeyler göstermeye çalıştı o kadar.

Maçı evde eşimle izleme kararı verdikten sonra ( Eşim fanatik fenerbahçeli ) volkan sakatlanana kadar cips eşliğinde izlediğim karşılaşma bir anda farklı bir boyut kazandı. Ama o dakikaya kadar sahaya hükmeden bir gs vardı ve bu böyle devam etti. Derken volkanın yerine oyuna giren mert günoktan inanılmaz bir hata ile gs öne geçti. Sonrasında meşale savaşı başladı en az 4 dakika sürdü. Ama belliydi meşale savaşları serisi olacaktı. Yaz ayının sıcaklarında birde onun sıcaklığını yaşayacaktı tribündekiler ve biz tv başındakiler. Volkanın sakatlığı ve meşale savaşları derken +7 ye karar verildi. 45+ 4 te alex ilk atışı kullandı hakem beğenmedi sarıyı verdi alexe derken 2. sinde defansa çarpan topta muslera hiç bir şey yapamadı ve 2. meşale savaşı başladı skorda 1.1 oldu bu arada devre savaştan sonra sona erdi.

2. yarıyı beklerken gol olmasında maç böyle bitsin diye geçirirken hakem düdüğü çaldı. Aradan dakikalar geçmişken uzun bir pas harika kontrol ve umut ile gs 2.1 öne geçti bir meşale savaşı daha başladı stadda. Ama en önemli ayrıntı golden sonra elmander ve hamitin uzun oynayını arkadaşlarına söylerken tüm türkiyenin gördüğü fakat aykutun çaresiz izlediği bir karşılaşma olmaya devam etti. Pozisyon öncesi bence kuytu biraz dany iterek faule sebebiyet verdi ama cüneyt hoca sezemedi. Sonra fb elinde içinde olduğu egemenin yerde yattığı umutun bir türlü çıkamadığı ofsayt derken 2.2 ye geldi. Golden sonra savaşın adı değişti enginin kendi kendisine ve etrafına taşan savaşı başladı. Cüneyt hocayı tartakladı. 4. hakeme küfretti yetmedi taraftara sataştı.

Son dakikalarda gs pen. kazandı ve maçta 11 kişiymiş gibi oynayan gs kazandı. Maçı kısaca anlattım ama şunları atlamamak lazım.

1. Aykut gitsin ankarasporu çalıştırsın.

2. Engin baytar futbolu bırak git soyadına uygun meslekte ilerle.

3. Şu maçlarda yorumcu diye alınan adamlar fanatiklik kimliğiyle hareket ettikçe biz daha çok savaşlar görürüz şunlara vereceğin parayı sokağa atsan en azından para kavgası çıkar.

Futbolu özlemiştik ama siz ırzına geçtiniz daha ilk maçtan , Maç öncesi konuşulan fair play bırakın olmasın deplasman seyircisini de stada almayalım. Tv den de yayınlanmasın şu karşılaşmalar biz paramızı başka yerlere verelim sizde kendi kendinizin ırzına geçin futbol ve emekçisi olan seyircisiyle bırakın oynamayı artık.