9 Mart 2010

Emmanuel Emenike....(kara elmas)

bugünlerde hep ondan bahsediliyor bank asyada bende kısaca araştırayım dedim. kiralık olduğunu öğrendim (bruno gibi) birde hakkında yazılanları falan okudum paylaşmak adına buraya koymak istedim. ayrıca oyuncuyu keşfeden yine cavcavmış başka ne denilebilirki zaten
İsim:Emmanuel Emenike
Uyruk:CUMAYANI
Oynadığı Takımlar:Fc Cape Town(güney afrika)2.ligi
MEVKİ: FORVET
Akıllarda kalan çok farklı bir hikaye Siyah İnci. Hafızaları zorlarsak biraz da acıklı bir hikaye olmasının yanında sonu da beni çok etkilemişti. Daha sonra fark edilen güçlü, estetik ve ihtişam bir aradaydı. Ortak nokta olarak son haftalarda keyifle takip ettiğim Emenike ve Karabük yukarıya doğru çıkıyor.
14 Kasım 2009
Emmanuel Chinenye Emenike ilk olarak İlhan Cavcav keşfi. Transfer denildiği zaman Türk futbolunda çok önemli yeri olan başkan son yılarda biraz form düşüklüğü yaşasa da gider gelir anlamında kulübün mali yapısını temellendirdi.31 yıllık çok önemli bir tecrübe ve bu özelliğini konuşturmaya devam ediyor. Örnek verirsek Geremi,Serkan balcı,Kemal,1988′de Afrika’ya ilk gittiğinde Mosheou, Kushe ve Kona’yı 100′er bin dolar gibi düşük fiyatlara transfer etmişti.Gökhan gönül diye hemen akla gelen birkaç isim,daha yanına birçok ekleme yapılabilir.Herhalde bu sene Emenike gibi güçlü ve etkili bir oyuncuyu geçtiğimiz dönem görmezlikten gelinmesi bence en büyük talihsizlik.Karabük takımıyla yollarının kesişmesi de bir o kadar ilginç;denemek üzerine gelen futbolcu oynadığı maçta 3 gol birden atınca hemen fark ediliyor ve takıma kazandırılıyor.
Öncesi böyle peki sonrası; ligin başında yaşanan sakatlık ve ilk dönemde oynayamaması Karabük takımının da zorlanmasına neden oldu. Karabük lige başladı ama istediği sonuçlar çok istikrarlı değildi. Konya ve Ordu dışında yenilgisi yok ayrıca kendi evinde müthiş bir seri yakaladı son 3 maçında 12 gol atarak en golcü takım ünvanına geldi. Emenike öncesinde sahneye çıkan Yasin Avcı çok değerli puanlar kazandırdı. Sakatların düzelmesi ile birlikte Burak, Sertan, Mawanda,Yasin ile birlikte çok etkili ofans hattına sahipler.Emenike sonrası öyle bir dönüş yapıldı ki hani şarkı sözü var ya ‘’Gidişim suskun olmuştu ama dönüşüm muhteşem olacak’’dercesine harika gollerin yanında rakiplerini ezercesine oyununu sürdürüyor.
Bank Asya 1.Lig bence çok kolay değil aksine sert futbol ve çekişme üst düzeyde. Ligin bence en önemli zaaflarından biri inanılmaz kademe hataları duran toplarda yanlış adam seçimleri ve acemice yenen kaleci hataları. Bu açılımda zaten dikkat ederseniz bu kadar çok gol atılan haftada sadece atılan gollerin perde arkasında hatalardan kimse bahsetmiyor bence burada ortak nokta hatalar. Dikkat ederseniz Süper ligde dahi defans bloğunda yabancı hakları tandemde uygulanıyor bunun sebebi malesef son dönemdeki stoperlerin formsuzluğu ve aşağıdan gelen oyuncuların yetersizliği.1.ligde bu lüksü yapmanız mümkün değil çünkü yabancı hakkının sınırlı olması elinizi kolunuzu bağlıyor.
Geçen sene gol kralı olan Bruno ile Emenike karşılaştırmaları bence tamamıyla yanlış.Çünkü tamamıyla farklı özellikleri var, karşılaştırma yaparsak Bruno golcü bir oyuncuydu ama durağan oynuyordu,rakibi yıpratmıyor,top taşımıyor ve fizik kapasitesi güçlü değildi.Emenike saydığım tüm özelliklere sahip ve tutulması oldukça zor bir forvet.Aklıma gelen bir örnek görevde olduğu dönemde LigRadyo da yaptığım canlı yayına katılan Reha Kapsal Emenike’yi tutmakta güçlük çektiğini ve yenilgide baş rol oynadığını çok net dile getirmişti.Geçen gün Tunç Kayacı Beşiktaş’ta oynayan Amokachi’ye benzettiğini söylemişti benim de aklıma ilk gelen oyuncu Fenerbahçe de oynayan Atkinson gelmişti. İki benzerlikte bence doğru.
Bir oyuncu bu kadar etkili olur mu demeyin cevap olur. Futbol takım oyunudur ve herkesin verdiği emeğin yanında böyle değerli futbolcular takımı ileri taşır. Zaten son duyumlarımıza göre kapılar çalınmaya başlanmış yönetimin işi zor sözleşme uzatma hakkı kulübünde olduğunu hatırlatayım. Siyah İnci parlamaya devam ederse fiyatını katlar. Talip olanlar ve kulüp arasında yoğun bir dönem bizleri bekliyor.



alıntıdır..


birde gollerini koymak lazımdı onuda koyalım. ama bir tane golü varki defansı ve kaleciyi çalımlayıp attığı harika bişey inşallah sonu bruno gibi olmaz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder