31 Mart 2010

yuvada kaldılar....

biz her yerdeyiz!!!!







29 Mart 2010

görünmez kahraman....

hani derler ya messi sen insan mısın peki türkiye de kaç kişiye bunu derler artık ben diyorum sen insan mısın fink. kaç ciğerin varki yorulmak bilmezsin sen.

dönüyorum sezon başına nereden geldi beş para etmez muhabbetleri yapıldı senin hakkında belki bizlerde seni kabullenemedik ama sen bizi utandırdın artık kabul geçen seneki ernst ne yaptıysa sen daha fazlasını yapmaya başladın aynen devamda et..

şimdiden duyar gibi oldum fink ne yaptı biz görmedik diyenler var aramızda. anlatayım fink ilk defa fb maçıyla çıktı karşımıza ama o fb ile daha önceden tanışıklığı var olan biriydi.



nasıl bir füze yolladın dün akşam ezeli rekabete g.tünü değdiren volkan sadece top filelerden geri geldiğinde gördü sonra alex o maçta belkide futbolculuğundan utandı seni geçmek istedi geçemedi bu da yetmedi senin golünü izlerken acaba neler düşündü..

şimdi sadece 3 maç sonra yine fb ile kadıköydeyiz dün akşam gördük fb yi eğer sen alexi bitirsen selçukmuş guizaymış kim vurursa vursun 35 metreden rüştü gibi sağlam bir kalecimiz var francoluk yapmaz..

o maça daha var yazıcaz çizicez elbette ama senden son maçtaki performansını görmeyenler adına özür dilemek bana düştü kimse yazmaz kimse neden karalamaz hayretler içerisindeyim tekrar tekrar izledim seni eskişehir maçında belki sen bile farkında değilsin ama bak neler yaptın o maçta.

ilk golden sonra topu harika bir kontrolün var sonrasında ayak dışı ivesa iyi sezdi olmadı peki sen ne yaptın yılmadın devam ettin 2. goldeki delinin ortasına öyle bir kafa çaktın ki ivesa anca sektirdi devamında bobo yazdı sonra 3. gol ortaya tello çevirdi defansla boğuştun top boboya geçti bobo asisit yaptı holosko 3 yaptı sen orada boğuşmasan defans elemanı topu uzaklaştıracaktı. ama sen oradaydın ve iyi ki oradaydın.

arada sırada adını gidecekler listesine yazan basın ise bunlardan bahsetmedi bile olsun be alman disiplinli adam sen var oldukça ben çok rahatım seni izlemek zaten başlı başına bir keyif.

eskişehir maçındaki futboluyla uğur incemana da ayrıca çok teşekkürler eğer şampiyonluk maçımız denilen maçı çevirdiysek fink ve incemanın payı çok büyüktür. özkan ise sana diyecek kelime bulamıyorum..

ilk golün turkcell süper ligdeki ilk golde sana aitti..


2. golün fb ye attığın muhteşem gol sonrası sevincin.

aklıma gs lı flourcin (yazımı doğru olmaya bilir.) geldi 3 golü olup 2 si bize biri barcelonaya olan bize attığı 2 golle 4 puan almıştı gs. şimdi senden 3. golünü beklemekteyim fb maçında ama 3 puan olsun kazancı.

13 Mart 2010

ARTIK PATLAMA VAKTİ BE KAPTAN!!!!!



geldiğinden beri içimden tek kötü bişey geçirmedim bu hafta bu hafta diye diye bekledik artık sırası gelmedi...

denizli bile bu aralar seni yedek bekletiyor hırslan diye çık artık be nihat çıkta kazandır sezon başından beri bize borcun olan gollerinle gelecek puanları...

9 Mart 2010

Emmanuel Emenike....(kara elmas)

bugünlerde hep ondan bahsediliyor bank asyada bende kısaca araştırayım dedim. kiralık olduğunu öğrendim (bruno gibi) birde hakkında yazılanları falan okudum paylaşmak adına buraya koymak istedim. ayrıca oyuncuyu keşfeden yine cavcavmış başka ne denilebilirki zaten
İsim:Emmanuel Emenike
Uyruk:CUMAYANI
Oynadığı Takımlar:Fc Cape Town(güney afrika)2.ligi
MEVKİ: FORVET
Akıllarda kalan çok farklı bir hikaye Siyah İnci. Hafızaları zorlarsak biraz da acıklı bir hikaye olmasının yanında sonu da beni çok etkilemişti. Daha sonra fark edilen güçlü, estetik ve ihtişam bir aradaydı. Ortak nokta olarak son haftalarda keyifle takip ettiğim Emenike ve Karabük yukarıya doğru çıkıyor.
14 Kasım 2009
Emmanuel Chinenye Emenike ilk olarak İlhan Cavcav keşfi. Transfer denildiği zaman Türk futbolunda çok önemli yeri olan başkan son yılarda biraz form düşüklüğü yaşasa da gider gelir anlamında kulübün mali yapısını temellendirdi.31 yıllık çok önemli bir tecrübe ve bu özelliğini konuşturmaya devam ediyor. Örnek verirsek Geremi,Serkan balcı,Kemal,1988′de Afrika’ya ilk gittiğinde Mosheou, Kushe ve Kona’yı 100′er bin dolar gibi düşük fiyatlara transfer etmişti.Gökhan gönül diye hemen akla gelen birkaç isim,daha yanına birçok ekleme yapılabilir.Herhalde bu sene Emenike gibi güçlü ve etkili bir oyuncuyu geçtiğimiz dönem görmezlikten gelinmesi bence en büyük talihsizlik.Karabük takımıyla yollarının kesişmesi de bir o kadar ilginç;denemek üzerine gelen futbolcu oynadığı maçta 3 gol birden atınca hemen fark ediliyor ve takıma kazandırılıyor.
Öncesi böyle peki sonrası; ligin başında yaşanan sakatlık ve ilk dönemde oynayamaması Karabük takımının da zorlanmasına neden oldu. Karabük lige başladı ama istediği sonuçlar çok istikrarlı değildi. Konya ve Ordu dışında yenilgisi yok ayrıca kendi evinde müthiş bir seri yakaladı son 3 maçında 12 gol atarak en golcü takım ünvanına geldi. Emenike öncesinde sahneye çıkan Yasin Avcı çok değerli puanlar kazandırdı. Sakatların düzelmesi ile birlikte Burak, Sertan, Mawanda,Yasin ile birlikte çok etkili ofans hattına sahipler.Emenike sonrası öyle bir dönüş yapıldı ki hani şarkı sözü var ya ‘’Gidişim suskun olmuştu ama dönüşüm muhteşem olacak’’dercesine harika gollerin yanında rakiplerini ezercesine oyununu sürdürüyor.
Bank Asya 1.Lig bence çok kolay değil aksine sert futbol ve çekişme üst düzeyde. Ligin bence en önemli zaaflarından biri inanılmaz kademe hataları duran toplarda yanlış adam seçimleri ve acemice yenen kaleci hataları. Bu açılımda zaten dikkat ederseniz bu kadar çok gol atılan haftada sadece atılan gollerin perde arkasında hatalardan kimse bahsetmiyor bence burada ortak nokta hatalar. Dikkat ederseniz Süper ligde dahi defans bloğunda yabancı hakları tandemde uygulanıyor bunun sebebi malesef son dönemdeki stoperlerin formsuzluğu ve aşağıdan gelen oyuncuların yetersizliği.1.ligde bu lüksü yapmanız mümkün değil çünkü yabancı hakkının sınırlı olması elinizi kolunuzu bağlıyor.
Geçen sene gol kralı olan Bruno ile Emenike karşılaştırmaları bence tamamıyla yanlış.Çünkü tamamıyla farklı özellikleri var, karşılaştırma yaparsak Bruno golcü bir oyuncuydu ama durağan oynuyordu,rakibi yıpratmıyor,top taşımıyor ve fizik kapasitesi güçlü değildi.Emenike saydığım tüm özelliklere sahip ve tutulması oldukça zor bir forvet.Aklıma gelen bir örnek görevde olduğu dönemde LigRadyo da yaptığım canlı yayına katılan Reha Kapsal Emenike’yi tutmakta güçlük çektiğini ve yenilgide baş rol oynadığını çok net dile getirmişti.Geçen gün Tunç Kayacı Beşiktaş’ta oynayan Amokachi’ye benzettiğini söylemişti benim de aklıma ilk gelen oyuncu Fenerbahçe de oynayan Atkinson gelmişti. İki benzerlikte bence doğru.
Bir oyuncu bu kadar etkili olur mu demeyin cevap olur. Futbol takım oyunudur ve herkesin verdiği emeğin yanında böyle değerli futbolcular takımı ileri taşır. Zaten son duyumlarımıza göre kapılar çalınmaya başlanmış yönetimin işi zor sözleşme uzatma hakkı kulübünde olduğunu hatırlatayım. Siyah İnci parlamaya devam ederse fiyatını katlar. Talip olanlar ve kulüp arasında yoğun bir dönem bizleri bekliyor.



alıntıdır..


birde gollerini koymak lazımdı onuda koyalım. ama bir tane golü varki defansı ve kaleciyi çalımlayıp attığı harika bişey inşallah sonu bruno gibi olmaz.



2 Mart 2010

Dünyanın En Tuhaf 5 Stadyumu!!!!!


Futbolla yatıp futbolla kalkan bir ülkenin yetiştirdiği fanatik bir futbol tutkunu genci olarak bazen kafama esen ilginç araştırmalar yapıyorum. İşte bunlardan birtanesinde takımların stadyumlarını incelerken Milliyet’in fotogalerisinde “Dünyanın en tuhaf stadyumları” başlıklı bir yazı gördüm. Biraz incelediğimde gerçekten inanılmaz stadyumların olduğunu farkettim.
Eminimki sizde gördüğünüzde bu takımlar bu stadyumlarda nasıl maç yapıyorlar diyeceksiniz. Neyse ben sözü fazla uzatmadan sizi bu tuhaf stadyumlarla başbaşa bırakayım…
1. Margáir:
Faroe Adaları 1. Ligi Formuladeildin takımı EB Steymur’un stadyumunda dalgalı bir günde ne olacağı merak konusu.

2. Mmabatho Stadium, Mafikeng:
Johennaesburg derbilerinin oynandığı stad şu anda 59.000 kişi alıyor. Stadda maraton tribünlerinin önce yapıldığı düşünülüyor. Tribünlerin iki tarafına terastan bozma kare platformların yerleştirilmesiyle benzerine rastlanmayan bu hale geldi.

3. Eco-Estádio Janguito Malucelli, Parana:
Brezilya 3. Ligi olan Campeonato C’de mücadele eden J. Malucelli Futebol Sociedade Anônima takımının stadı.

4. Aker Stadion:
Norveç 1.Ligi takımlarından FK Molde’nin evi Aker Stadion 11.000 kişilik kapasitesiye sahip.

5. Kenilworth Road, Luton:
Fotoğrafta legal girişi görülen Luton Town’ın Stadyumunun etraftaki barlardan kaçak girişleri de bulunuyor.

Eğer devamını görmek ve stadyumların tuhaflıkları hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız bu linki takip etmelisiniz.

Bir Kızıla Asla Söylememeniz Gereken 6 Şey!

Genelde sarışınlar üzerine yakıştırılan lakaplar ve yapılan şakalar oldukça bilinir. Kızıl saçlı kadınlarla ilgili ise genel geçer kurallar yoktur.


Sarışınlar hakkındaki o fıkralar, hikayeler doğru olsada kızıllar hakkındaki gerçekleri öğrenirseniz işiniz daha kolay olur.

İşte bir kızıl kadına söylememeniz gereken 6 şey!

6- Şarap gibisin

Bu yakıştırmayı söyleyen belkide 100. kişi olabilirsin. Sizi ayaklarıyla ezmemesi için bir kadına şarpa gibisin dememelisiniz.

5- "Kızıllar hakkında ne derler bilirsin"

Tabiiki de bilmiyor. Ters psikoloji yapmak için konuşmayı uzatmaya gerek yok. Kızıllar hakkında bir şeyler denmemesine karşın olay bu lafınızlar karışabilir.

4- "Sen doğal kızıl mısın?"

Bunun karşılığında sende doğal aptallardan mısın? olabilir.

3- Ateş parçası

Ateş parçasının anlamı özellikle kızıl kadınların vajinasında bulunan kıllar için söylenir. Kızıl renkli kıllar demektir. Eğer Lindsay Lohan'la karşı karşıya değilseniz bu lakabı kullanmayın.

2- Hiç sarışın olmak istemedin mi?

Kızıllık çok daha az kişide olan bir özellik. O yüzden ona bu garip soruyu sormanızı tavsiye etmiyorum.

1- Saçlarınla kıyafetin uymamış

Bu laf dahada kötüsünü edemeyeceğiniz türden. Hem moda zevkine hem de saçlarına etmiş olduğunuz laf size çok kötü dönecek.