23 Mayıs 2009

ALMANYA'DA TARİH YAZDILAR!..

Bundesliga'da 2008-2009 sezonunun şampiyonu belli oldu.

Almanya'da şampiyon Wolfsburg oldu. Wolfsburg kulüp tarihinde ilk kez Bundesliga şampiyonluğuna ulaştı.

Ligin son maçına en yakın takipçisi Bayern Münih'in 2 puan önünde başlayan Wolsburg, 34.hafta maçında evinde Werder Bremen'i 5-1 mağlup etti ve şampiyonluğu kazandı.

Wolfsburg'un golleri 6. dakikadaMisimovic, 15 ve 56. dakikalarda Grafite, 26. dakikada Prödl (kendi kalesine) ve 74. dakikada Edin Dzeko'dan gelirken, Bremen'in tek golü 31. dakikada Diego'dan geldi.


Wolfsburg'un süper golcüleri Grafite ve Dzeko'da gol krallığında ilk iki sırada yer alarak büyük bir başarıya imza attılar.

Grafite 28 golle Bundesliga'da gol krallığını kazanırken, Dzeko da 26 golle gol krallığında ikinci sıraya yerleşti.

Bundesliga'da son hafta karşılaşmalarında alınan sonuçlar şöyle:

Bayern Münih - Stuttgart : 2 - 1

Schalke - Hoffenheim : 2 - 3

Wolfsbur - W.Bremen : 5 - 1

Köln - Bochum : 1 - 1

Energie - Leverkusen : 3 - 0

M.Gladbach - Dortmund : 1 - 1

Arminia Bielefeld - Hannover 96 : 2 - 2

E. Frankfurt - Hamburg : 2 - 3

Karlsruhe - Hertha : 4 - 0


Bugün süpriz olacağını düşünmüyordum, Wolfsburg'un bu noktadan sonra şampiyonluğu vermesi çok zordu. Ve beklenen oldu, düşündüğümden kolay da geçseler Bremen'i, şampiyonluk tabağı ilk defa Wolfsburg'a geldi. Müthiş bir sezonu geride bıraktılar. Futbol adına her şeyi yaptılar, bizde doyasıya izledik onları. Özellikle muhteşem Dzeko-Grafite ikilisini izlemek büyük zevkti bu sezon. Gelecek sene ellerinde tutmaları iyi olur onlar adına. CL'ye direk katılacaklar. Kadrolarını fazla bozmadan, iki üç takviye ile yola çıkmaları gerekiyor bana göre. Ancak medyada Dzeko ve Grafite'nin hocalarıyla beraber Schalke'ye gideceği konuşuluyor.

Ben Bayern maçını daha bir iştahla seyrederiz diyordum, ama tersi oldu. Benim için Wolfsburg maçı daha güzel, daha göze hoş geldi. Akıcı bir şekilde oynamaya çalıştı iki ekipte, Wolfsburg'un da kaçırdıkları var, Bremen'in de... Diğer tarafta biraz daha yavaş bir maç oldu. Özellikle Bayern ilk golü bulduktan sonra. Maça hızlı başlamışlardı, o gol bunun sonucunda geldi. O pozisyonda gelmese, bir daha ki atakta gelirdi. Onda da gelmedi, bir sonrakinde kesin gelirdi. Bayern daha etkili taraf olarak gözümüze çarpıyordu çünkü... Wolfsburg maçından gol haberlerini aldıkça moraller bozuldu doğal olarak. Bu tarafta CL için mücadele olmaya başladı sadece. Bir de Hertha'nın geride olduğu haberleri gelince, iki takımında CL'ye katılması garantilendi. Sadece direk katılmak için oynadılar. Kazanan Bayern oldu. Maçın adamı, iki golde de katkısı bulunan Ribery'dir bana göre. Değişmeli izlediğimiz için, daha çok goller akıllarda kaldı.

Wolfsburg, maça biraz stresli başladı. Bremen, daha bir aktif gözüküyordu. Bu noktada golü erken bulmaları Wolfsburg için çok önemli bir nokta oldu. Gol biraz geçikseydi, işler sarpa sarabilirdi Magath'ın öğrencileri için. Gol rahatlattı. Taraftarı da, oyuncuları da... Sonra ise, göze hoş gelen futbol geldi. Sırasıyla gelen iki gol ve şampiyonluğun maç bitmeden ilan edilişi bir nevi. Zaten devre arasında Şampiyon Wolfsburg diye başlık girdim. Devre ise 3-1 bitti. Diego'nun güzel golüyle... İkinci yarı ise rahatlamış Wolfsburg'dan iki gol daha izledik. 6-1 bitmesini istedim, olmadı... Hayırlı olsun şampiyonluğu Wolfsburg'un. İlk şampiyonlukları, doya doya kutlasınlar.

Bayern Münih'in şampiyon olamadığı her sezon, benim için mutlu son ile bitiyor. Bu sezon da öyle oldu. Şampiyon Bayern Münih yazısını yazmak istemiyordum, olmadı da. Seneye şampiyonluk yarışına Schalke'de eklenecek. Yine güzel bir sezon bizleri bekliyor olacaktır eminim...

Diğer sonuçlara şöyle bir göz atacak olursak, Hertha Berlin'i 4-0 yenerek Hertha'nın CL şansını elinden alan Karshure ligden düşen ekiplerden biri oldu. Diğer küme düşen ekip ise, sahasında Hannover ile berabere kalan Biefield. Eğer tek farkla bile kazansalardı, alt ligden bir ekip ile Bundesliga'dan düşmeme mücadelesi verecekti. Şimdi bu mücadeleyi verecek takım, Cottbuss. Sahalarında Leverkusen karşısında rahat bir galibiyet aldılar. Alırken, averajıda düzelttiler. Tabii Biefield bir gol bile bulsa, averajda hala geçememiş olacaklardı.

Avrupa Ligi'ne katılma şansını yakalamak isteyen, Hamburg ve Dortmund arasından gülen taraf ise Hamburg oldu. Dortmund'a kazanması yeterli olacaktı, ancak M.Gladbach deplasmanından istedikleri sonucu alamadılar. Geriye düştükleri maçta, 1-1'i yakaladılar ama devamı gelmedi. Böylelikle seneye Avrupa Arena'sında yok Dortmund... Hamburg'un skoru 3-2'ye taşıyan golü 90'da geldi. Eğer bulamasalardı bu golü, Avrupa'ya veda eden Hamburg olacaktı... Harika bir hafta sonunu geride bıraktık. Sıra yarın ki İngiltere finalinde... Tabii Spormax'ın maçları vermemesi kötü oldu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder