31 Mayıs 2009

Muhtemel rakipler belli oldu!

Muhtemel rakipler belli oldu!

Turkcell Süper Lig ile birlikte bir çok Avrupa ülkesinde de liglerin tamamlanmasıyla Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi temsil edecek Beşiktaş ve Sivasspor'un muhtemel rakipleri belli oldu. Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 2009-2010 sezonundan itibaren ilk kez uygulanacak statü gereği, UEFA ülkeler sıralamasında ilk 12'de yer alan ülkelerin şampiyonları gruplara direkt katılıyor. Türkiye, sıralamada 11. sırada bulunduğu için şampiyon Beşiktaş ön eleme oynamadan direkt gruplara katılma hakkı kazandı.

Statüye göre, kupanın son sahibi Barcelona, aynı zamanda ülkesinde de şampiyonluğu elde ettiğinden, Şampiyonlar Ligi şampiyonuna ayrılan gruplara direkt katılma hakkını, sıralamada 13. sırada bulunan Belçika şampiyonu Standard Liege kullanacak.

Bu durumda gruplara direkt katılacak 22 takım şunlar olacak:

Manchester United, Liverpool, Chelsea (İngiltere), Barcelona, Real Madrid, Sevilla (İspanya), Inter, Milan, Juventus (İtalya), Bordeaux, Olympique Marsilya (Fransa), Wolfsburg, Bayern Münih (Almanya), Rubin Kazan, CSKA Moskova (Rusya), Unirea (Romanya), Porto (Portekiz), AZ Alkmar (Hollanda), Glasgow Rangers (İskoçya), Beşiktaş (Türkiye), Dinamo Kiev (Ukrayna), Standard Liege (Belçika).

BEŞİKTAŞ 3. TORBADA

Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacak takımlar arasında UEFA takımlar sıralamasında 18. bulunan Beşiktaş, grup kuralarına 3. torbadan katılacak. Yeni statüye göre, sıralamada Beşiktaş'ın üzerinde bulunan ve ön eleme oynayacak takımlardan sadece 5'i gruplara katılma hakkı elde edeceğinden, siyah beyazlılar en kötü ihtimalle 22. sıraya gerileyecek. Bu durumda dahi Kara Kartal, grup kuralarına 3. torbadan girme hakkını kazanacak.

SİVASSPOR'UN İŞİ ZOR

Statü gereği gruplara katılacak diğer 10 takım ise 2 ayrı kategoride yapılacak maçlarla belli olacak. Sıralamada 14. ile 53. durumda bulunan ülkelerin şampiyonlarının katılacağı ilk kategoride, yapılacak eleme maçlarından sonra 5 takım gruplara katılma hakkı elde edecek.

Turkcell Süper Lig'in ikincisi Sivasspor'un da yer aldığı diğer kategori ise 2 turdan oluşacak. İlk turda Sivasspor, UEFA sıralamasında 6. sırada bulunan Rusya'nın üçüncüsü ile sıralamada 7'den 15'e kadar olan ülkelerin ikincilerinden biri ile eşleşecek.

Seri başı uygulamasının olacağı bu turda Sivasspor'un torbasında Dinamo Moskova (Rusya), Dinoma Bükreş (Romanya), Twente (Hollanda) ve Sparta Prag yer alacak.

Sivasspor'un muhtemel rakibi olacak seri başı takımlar ise Shakthar Doneskt (Ukrayna), Sporting Lizbon (Portekiz), Celtic (İskoçya) ve Anderlecht (Belçika) olacak.

Yunanistan'da lig statüsü gereği Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme oynayacak 2. takım PAOK, Panathinaikos, AEK Atina ve Larrisa'nın oynayacağı play-off sonucu belli olacak. Yunanistan'da yapılacak play off maçları sonucunda Şampiyonlar Ligi ön elemelerine katılma hakkını Panathinaikos kazanırsa, Anderlecht 2. torbaya düşecek ve seri başı Yunan ekibi olacak. Diğer takımlar ön elemeye katılırsa Anderlecht'in seri başı takımlar arasındaki yeri değişmeyecek.

SIRADA DEVLER VAR

Sivasspor, bu turu geçerse bu kez UEFA sıralamasındaki ilk 5'te yer alan ülkelerin takımları ile eşleşecek. İlk turu geçmesi halinde Sivasspor'un 2. turdaki muhtemel rakipleri de şunlar olacak:

Arsenal (İngiltere), Atletico Madrid (İspanya), Fiorentina (İtalya), Olympique Lyon (Fransa), Stuttgart (Almanya).

Sivasspor, bu turu da geçme başarısı gösterirse, grup kuralarına 4. torbadan katılacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder