13 Haziran 2009

"Ben artık Beşiktaş, pardon, Fenerbahçe'den başkasında oynamam"

Mehmet Topuz'un Kayserispor'dan transfer draması noktalandı. Mehmet Topuz Fenerbahçeli oldu. Böylece, "Ben, Beşiktaş'tan başkasında oynamam," diyen Mehmet Topuz, Sarı-Lacivert'e büründü.

Kayserispor'dan transferi "Sheakespeare"vari bir dramaya dönüşen Mehmet Topuz böylece Beşiktaş ile başlayan flörtünü, Fenerbahçe ile evlilikle noktaladı. Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım ve bazı FB yöneticileri dün Kayseri'ye giderek, Kayserispor başkanı Recep Mamur, Kayseri büyükşehir belediye başkanı ve Kayserispor onursal başkanı Mehmet Özhaseki, Mehmet Topuz ve menacerlerinin katıldığı bir toplantı yaptılar.

Toplantıda tarafların nihayet anlaşmaya varmaları üzerine, Mehmet Topuz, Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım ve diğer FB yöneticileri ile birlikte özel bir uçakla İstanbul'a hareket etti. Sabah 02:30 sılarında İstanbul Sabiha Gökçen havaalanına gelen Topuz ve Fenerbahçe yöneticileri daha sonra başkan Aziz Yıldırım'ın kullandığı özel bir araba ile havaalanından ayrıldı ve Mehmet Topuz, Fenerbahçe Burnu'ndaki Fenerbahçe konukevine getirildi. Topuz, geceyi burada geçirdi.

Fenerbahçe'nin Topuz ile üç yıllığına anlaştığı bidirilirken, resmi imza töreninin kısa süre içinde medya önünde yapılması bekleniyor. Böylece, Beşiktaş'ın hukuki sonuçlar nedeniyle vazgeçmek zorunda kaldığı dramatik Topuz olayı, Türk futbolundaki kurumsallaşmanın menacerlikten, futbol kulüplerinin yapısına kadar birçok alanda elzem bir konu olduğunu hatırlara bir kez daha getirdi.

Topuz şimdi de Fenerbahçe başkanı ile İstanbul'a geldi

Mehmet Topuz, Beşiktaş başkanı Yıldırım Demirören bir süre aşık attıktan sonra şimdi de Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım ile İstanbul'a geldi. Topuz, Fenerbahçe'de imzayı atmak üzere. Hatta üç yıllık imzayı attığı ileri sürülüyor. Açıklama kısa sürede yapılacak.

Kayserispor'dan transferi tam bir film senaryosuna dönüşen Mehmet Topuz, Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım ve bazı yöneticilerin yer aldığı özel bir uçakla İstanbul'a geldi. Öyle gözüküyor ki, kişisel olarak Beşiktaş ile anlaşan, ancak bonservisi Fenerbahçe tarafından alınan Mehmet Topuz, artık tamamen Fenerbahçeli oldu.

Mehmet Topuz bununla kalmadı, Sabiha Gökçen havalimanından Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım'ın bizzat kullandığı bir araba ile Fenerbahçe konukevine getirilerek geceyi burada geçirdi. Böylece, Siyah-Beyazlı forma ile pozlar verip, "Beşiktaş'tan başka takımda oynamam" diyen Topuz, Sarı-Lacivertli formayı giymek üzere.

Öyle anlaşılıyor ki, Topuz'un bonservisini Kayserispor'dan Fenerbahçe'nin almış olması sebebiyle Yıldırım Demirören ve Beşiktaş yöneticileri bu karmaşık hukuki çıkmaz içine kendilerini sokmak istemeyip, Topuz'un transferinden vazgeçmek zorunda kaldılar. Şimdi gözler bu transfere nasıl yaklaşacağı merak edilen Fenerbahçe taraftarında.

Mehmet Topuz Fenerbahçeli mi, Beşiktaşlı mı?

Kayserispor'un milli futbolcusu Mehmet Topuz'un transferi yılan hikayesine döndü. Fenerbahçe, Topuz'un bonservisini Kayserispor'dan aldığını ve oyuncuyu transfer ettiğini iddia ederken, birkaç gün önce aynı iddiayı yapan Beşiktaş 'Topuz ile anlaştık' diyor.

Taraftara düşen de, "çık bu işin içinden, çıkabilirsen," halini aldı. Mehmet Topuz'a ilişkin olarak önce, Beşiktaş, milli futbolcuyla transfer görüşmelerine başladığını ve konunun İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na bildirildiğini açıkladı.

Ardından, Fenerbahçe 5 Haziran Cuma günü bir açıklama yaparak, "Kulübümüz Kayserispor ile Mehmet Topuz'un transferi konusunda anlaşmaya varmıştır. Bu transfer kapsamında Fenerbahçe Spor kulübü bir oyuncusunu Kayserispor'a verecektir," dedi.

Fenerbahçe kulübü açıklamasında "Mehmet Topuz'un Fenerbahçe Spor Kulübü'ne transferi nedeniyle" Kayserispor kulüp başkanı Recep Marur ve Kayserispor yönetim kuruluna teşekkür de edildi ve Mehmet Topuz'un kısa bir futbolculuk biyografisine yer verildi.

BJK TV'ye açıklamalarda bulunan Beşiktaş başkanı Yıldırım Demirören ise Mehmet Topuz'un Beşiktaş'ta forma giymek istediğini ve Kayserispor'un bu konuda anlayış göstermesini talep etti. Bu arada, Topuz'un Beşiktaş formasını giyerek fotoğraf çektirdiği ve Beşiktaşlı olduğunu söylediği iddia edildi.

Böylece iki ezeli rakip arasındaki rekabet, olmadık mecralara taşındı. Bizim tarafsız görüşümüzü sorarsanız, bugünün futbol dünyasında bir futbolcunun istemediği bir takımda oynamasını sağlamak güç. Ancak ilgili anlaşma ve hukuk kuralları da bir vaka. Örneğin, Real Madrid'e gitmek isteyen Manchester United'lı Cristiano Ronaldo'nun durumunu düşünün. Ancak oradaki fark, Ronaldo'nun ManU ile daha önceden imzaladığı ve kişisel şartlar konusunda anlaşmaya vardığı bir anlaşma var.

Mehmet Topuz hikayesinde, bonservis Fenerbahçe'de, ama oyuncu ile anlaşılmış değil. üstelik de Fenerbahçe, 'Ben Beşiktaşlıyım ve orada oynamak istiyorum,' diyen bir futbolcuyu ne yapsın? Bu açıklamaları yapan bir oyuncunun yakın zamanda Fenerbahçe forması altında Şükrü Saraçoğlu'nda Fenerbahçe seyircisi önündeki durumunu düşünebiliyor musunuz? Oyuncu mu yok, dünyada, iki kulüp bir adamı paylaşamıyor?



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder